INCARCARE FREON AUTO 1234YF

Aparatul nostru

Societatea noastră deține este cel mai nou aparat TEXA KONFORT 707R full automat pentru incărcarea cu freon auto și întreținerea sistemului de aer condiționat al autoturismelor de ultimă generație care funcționează cu cel mai nou și cel mai ecologic tip de freon auto R1234YF.

        Aparatul nostru de încărcare cu freon auto R1234yf  efectuează o dublă verificare automată a scurgerilor.Toate operațiunile de sigurantă sunt efectuate automat pentru a elimina orice eroare.

Încărcarea cu freon R1234yf

Software-ul aparatului nostru de încărcare cu freon R1234yf este conform celor mai stricte cerințe privind acuratețea și precizia. Orice posibile erori sau mesaje sunt afișate pe display. Software-ul gestionează procesele de recuperare și încărcare astfel încât să garanteze precizia care a fost anterior necunoscută. Procedurile automate permit utilizarea aparatului pe sisteme din cele mai sofisticate cum ar fi cele de pe noile autovehicule hibrid și electrice.

La sfarșitul operațiunii de încărcare cu freon R1234yf imprimanta cu care este dotat aparatul nostru scoate un raport cu toate  datele referitoare la operațiunea de încărcare cu freon R1234yf care s-a efectuat asupra autoturismului dvs.

R1234yf versus R134

In 2011 a fost adoptată Directiva Europeană 2006/40/EC conform căreia toate mașinile nou construite pentru a fi utilizate în spațiul european trebuie să fie echipate cu sistem de aer condiționat (A/C) care trebuie să folosească refrigerent cu potențial de încălzire globală (GWP) maxim 150.

Noul refrigerent care îndeplinește cerințele directivei se numește R1234yf și are o valoare GWP de doar 4, față de R134 care are o valoare de 1430.

Sistemele de aer condiționat care necesită freon R1234yf sunt aproape identice cu cele care folosesc R134a, dar există cateva diferente importante: în primul rând există o componentă aditională, și anume un inline heat exchanger ( IHX), un sistem cu două camere concentrice care permit ca lichidul refrigerent din condensator să treacă prin prima camera, apoi a doua camera il inconjoară cu vapori care curg din evaporator inapoi in compresor. Vaporii încă reci absorb căldura lichidului refrigerent scăzându-i temperatura sub nivelul celei de condesare pentru a îmbunătăți eficiența sistemului.

Inflamabilitate

Problema inflamabilității freonului R1234yf a atras atenția tuturor producătorilor din domeniu, aceștia efectuând numeroase teste în acest sens. Rezultatul acestora este că freonul R1234yf este inflamabil dar necesită o temperatură foarte ridicată pentru a-l aprinde acesta arzând însa încet. Aproape fiecare fluid de sub capota mașinii se va aprinde mult mai ușor și va arde mai puternic decât R1234yf, astfel că testele in domeniu au concluzionat ca un sistem A/C incarcat corespunzator cu R1234yf nu crește șansele declanșării unui incediu în autoturism.

ATENȚIE: încărcarea cu freon necorespunzător a sistemului A/C al autovehiculelor este echivalentă cu alimentare cu un alt combustibil.

Tocmai de aceea vă recomandăm sa faceți încărcarea cu freon auto R1234yf doar în centre autorizate și care dețin aparatura dedicată pentru această operațiune.

Firma noastră, Maxalarm Service deține un aparat Full automat de cea mai nouă generatie din 2019 pentru încărcarea cu freon auto R1234yf.

Tehnicienii nostri sunt instruiți si certificați pentru servicii de calitate de încărcare freon auto.